Verken je lichaam, geest en ziel 

Wie ben ik?

Volgens de yogi’s is mijn spirituele naam Jot Prasaad Kaur, wat staat voor ‘The Princess who lives in the Light of Grace. And who brings that to the world’. 

Een naam waar ik regelmatig verlegen van werd, omdat ik lang het idee had dat ik daar onmogelijk aan kon voldoen. 

 

Gaandeweg het yogi pad belopend werd ik meerdere malen uitgenodigd om deze prachtige naam te gaan dragen. Zoals mijn yoga leraar het mooi verwoordt: ‘de mat van de leraar zal je helpen en uitnodigen om in je kracht te gaan staan’. 

 

Het is mij nu duidelijk geworden dat het mijn passie is om mensen het fijne gevoel van yoga te laten ervaren. Of je nu yoga wilt beoefenen om fysieke redenen, of voor verdieping is mij om het even. Zolang je datgene uit de les kan halen wat je nodig hebt. Dat geeft mij energie en een blij gevoel.

 

Namaste.


Wat heb ik gedaan?

Als jong meisje ben ik spelenderwijs begonnen met lichaamsbeweging. Met mijn zussen en nichten dansten we voor familie en feesten. Zo’n 30 jaar geleden heb ik lesgeven aan groepen in Jazz dance, Aerobics, Body Shape en Steps. 
En ongeveer 15 jaar geleden belandde ik tijdens een vakantie in Amerika per toeval in een yogales en voelde ik vrijwel onmiddellijk dat er iets bijzonders op mijn pad was gekomen. Yoga is inmiddels een levenswijze voor mij geworden. 

Ondertussen heb ik de volgende yoga teachtertrainingen gevolgd:

· Kundalini yoga level 1 (200 uur) bij KRI

· Vinyasa yoga (200 uur) bij De Nieuwe Yoga School 

· Advanced Study Yin Yang (50 uur) bij De Nieuwe Yoga 
  School 

· Yin module 1 en 2 (50 uur) bij Bivag